HEMSIDA SKAPAD AV: ANGELICA TÄRNSBY

Vi beter oss som att corona vore ett tredje-världskrig, människor har tappat det helt


Det enda detta coronavirus drabbat mig med är "raseriutbrott". Vi i Sverige beter oss som att tredje-världskriget anlänt. De flesta har helt slagit av sitt sunda förnuft och låtit reptilhjärnan jobba på högvarv. Matbutikerna ekar tomt så att personer i riskgruppen eller de som faktiskt har insjuknat inte får tag i de varor de verkligen behöver för att kunna sitta i karantän i 14 dagar.


Människor har blivit som galna!


Jag trodde det var ett skämt tills igår när min man skulle till affären för att handla mat hem som barnen äter - pasta, köttbullar, ris osv. Även nödvändigheter som toalettpapper, handtvål, babywipes och liknande. Då är allt rensat på hyllorna i butiken, det ekar tomt överallt.


Jag är bombsäker på min sak när jag säger att ingen av dom som varit där och hamstrat är smittade av coronaviruset och mindre än hälften ligger säkert i riskzonen. Jag är säker på att det är helt vanligt människor som blivit smittade av det värsta viruset "rädsla" som tömt alla nödvändigheter som vi ödmjukt hade kunnat dela på. Tänker ni på dom stackarna som inte har den goda ekonomin att kunna hamstra som andra kan? Nej ni tänker inte på någon annan, inte ens dom sjuka och mest utsatta, ni tänker enbart på er själva - Usch !


Vi beter oss som att det vore krig i vårt land.


Vad har flugit i er människor som drabbats av sån panik och hysteri? Ni beter er som att tredje-världskriget knackat på dörren och ni måste köpa upp hela landet för att ha chans att överleva. Det är ett virus som många av oss kommer tillfriskna från precis som vid en förkylning. Sen att många dött kan vi inte sticka under stolen med, det är en pandemi och den drabbar nu utsatta riskgrupper som redan bär på underliggande sjukdomar och ålderdom. Hade denna riskgrupp mött samma öde vid en "vanlig" lunginflammation ? Antagligen!


Vi har haft 1 dödsoffer i Sverige sedan coronaviruset nådde vårt land. Under de här veckorna undrar jag hur många i riskgruppen som omkommit av andra virusinfektioner? Säkert fler, varför nämner vi inte dom? För att dom inte tillhör den här panikartade pandemin som råder i världen.


Läser folk inte tidningarna?


Varje dag slår jag upp nyheterna och läser olika artiklar i olika tidningar. En del ska man helt enkelt blunda för och sopa av axeln eftersom det är tidningarnas trix att öka sina läsarsiffror. Läs de relevanta nyheterna och lyssna till experterna. Jag har valt att sålla massor i informationen jag tar till mig om detta virus, och faktiskt känner jag inte någon direkt oro. Risken att jag blir smittad är ungefär 50% och inget jag kan gömma mig från i 14 dagar eller skapa panik kring. Jag får helt enkelt under dessa virustider vara noggrann med hygienen och tänka ett steg längre när det kommer till dagis eller om vi vuxna skulle bli sjuka.


Enligt experter kommer detta coronavirus att bli ett av de virus vi i framtiden kommer dras med, precis som en förkylning, så varför ska vi skapa hysteri här och nu? Den här vågen kommer skölja över oss ända fram till höstkanten har dom sagt, så vad ska hamstrandet för kommande månad göra för gott? Ni sätter bara era medmänniskor i en hemsk situation när dom inte får chans att handla mat dom också. Kom över ett inlägg på Facebook idag där en man berättar om en äldre kvinna 80+ som tagit sig hela vägen till affären för att handla, men ingenstans fick hon tag i den maten hon kunde äta - FÖRJÄVLIGT!


Jag tycker det är sorgligt att se på när vi beter oss så fruktansvärt egoistiskt. Jag mår illa av mänskligheten i såna här stunder. T.om människor från krigsdrabbade områden i världen har mer vett och etikett än vi Svenskar visar upp under coronavirusets utbrott.


Och media är en stor del i varför den här paniken brutit ut i landet. Dag efter dag, timme efter timme trycker dom upp nya rubriker som sätter skräck i folk. Jag som själv driver en tidning har valt att helt ta avstånd från dessa skriverier. Jag vet att dom hade dragit tusentals läsare och gett tidningen bra statistik, men det är inte värt med tanke på hur många människor som faktiskt påverkas med både panik, rädsla och ångest över de som står i tidningarna. Någon jävla måtta får det vara.


Jag har publicerat en artikel angående Tom Hanks som insjuknade - det är allt.


I dessa tider tycker jag otroligt synd om de utsatta grupperna. Räcker det inte med att dom ska behöva oroa sig för viruset som kan drabba dom? Nej då ska dom oroa sig MER för oss medmänniskor som köper upp alla nödvändigheter och medicin som dom kan tänkas behöva "om" dom skulle insjukna. Usch för mänskligheten


Skärp er!