• Angelica Tärnsby

Seriemördare: Candyman & medarbetare 27 offer "sexuell tortyr och lemlästning"Dean Arnold Corll var en amerikansk seriemördare som kidnappade, våldtog, torterade och mördade minst 28 tonårspojkar och unga män mellan 1970 och 1973 i Houston, Texas. Corll fick hjälp av två tonåriga medarbetare, David Owen Brooks och Elmer Wayne Henley. Brottet, som blev känt som Houston Mass Murders, kom fram efter att Henley dödligt sköt ihjäl sin kompanjon Corll. Efter upptäckten ansågs de vara det värsta exemplet på seriemord i USA.s historia.


Mellan 1970 och 1973 ska Corll ha dödat minst 28 offer. Alla hans offer var män i åldern mellan 13 till 20, varav majoriteten var i mitten av tonåren. De flesta offren fördes bort . Under de flesta bortföranden fick han hjälp av en eller båda sina tonåriga medarbetare. Flera offer var vänner till endera eller båda av Corlls medarbetare.


Corls offer lurades vanligtvis in i antingen ett av de två fordonen han ägde (en Ford Econoline skåpbil och en Plymouth GTX) eller en Chevrolet Corvette från 1969 som han är känd för att ha köpt till David Brooks i början av 1971. De lockade vanligtvis med ett erbjudande om en fest , och offret lurades med till Corls hus. Under festerna bjöd Corlls ungdommarna alkohol eller andra droger tills de tillslut tuppade av, det var då han kedjade fast offren med handbojor, eller använde våld. De strippades sedan nakna och blev fastbundna till antingen Corls säng eller en tortyrtavla av plywood, som regelbundet hängdes på en vägg. Offren blev därefter utsatta för sexuella övergrepp, misshandlade, torterade och - ibland efter flera dagars tortyr dödades de av kvävning eller skjutning med en .22-kaliber pistol. Deras kroppar rullades sedan in i plastfolie och begravdes på en av fyra platser: en hyrt båtförråd, en strand på Bolivarhalvön samt en skog nära Lake Ray Rayburn (där Corls familj ägde en timmerstuga vid sjön) och en strand i Jefferson County.


I flera fall tvingade Corll sina offer att antingen ringa eller skriva till sina föräldrar med förklaringar för sina frånvaro i ett försök att minska föräldrarnas oro för deras söners frånvaro. Corll är också känd för att ha behållit minnessaker som även kallas troféer - vanligtvis nycklar - från sina offer.


Arresterandet:


I fängelse vid Pasadena polisavdelning ifrågasattes Henley inledningsvis i samband med dödandet av sin kompanjon Dean Corll. Han berättade om händelserna från föregående kväll och samma morgon. Han förklarar att han hade skjutit Corll i självförsvar. De uttalanden som gavs av Kerley och Williams bekräftade Henleys redogörelse, och detektiven Henley trodde att han verkligen hade handlat i självförsvar.


När han ifrågasattes om hans påstående att när Corll hade hotat honom den morgonen hade han ropat att han hade dödat flera pojkar, Henley förklarade att han och David Brooks i nästan tre år hade hjälpt till att skaffa tonårspojkar, av vilka några hade varit deras egna vänner till Corll, som han sedan hade våldtagit och mördat. Henley gav ett muntligt uttalande om att han ursprungligen trodde att pojkarna som han hade bortfört skulle säljas till en Dallas-baserad organisation för "homosexuella handlingar, sodomi, kanske senare dödande, men snart fick han reda på att Corll själv dödade offren. Henley medgav att han hade hjälpt Corll i flera bortföringar och mord, och att han aktivt deltog i tortyr och lemlestring av "sex eller åtta" offer. De flesta offer hade begravts i en båtförråd och andra vid Lake Sam Rayburn och High Island Beach. Corll hade betalat upp till $ 200 för varje offer han eller Brooks kunde locka till sin lägenhet.


Polisen var inledningsvis skeptiska till Henleys påståenden och antog att den enda mördade i fallet var Corll. Henley insisterande, och när han nämnde namnen på tre pojkar - Cobble, Hilligiest och Jones - förstod polisen att det fanns någon sanning hans påståenden eftersom alla tre tonåringarna hade listats som saknade vid Houston Polis huvudkontor.


Henley gick med på att följa polisen till Corlls båtförråd, där han hävdade att kropparna för de flesta offren kunde hittas. Två fängelseförvaltare började gräva genom den mjuka jorden i förrådet och avslöjade snart kroppen av en ung blond pojke, pojken låg i fosterställning inrullad i plast och begravd under ett lager av kalk. Polisen fortsatte att gräva och upptäckte resterna av fler offer i olika nedbrytningsstadier. De flesta kroppar som hittades var inrullade i tjocka lager plast. Vissa offer hade blivit skjutna, andra kvävada med snörena fortfarande hårt åtdragna runthalsen.


Alla hittade offer hade blivit sodomatiserade och de flesta offren hade bevis på sexuell tortyr: könshår hade plockats ut, könsdelar hade tuggats på, föremål hade förts in i rektum och glasstavar hade satts in i urinröret och krossat. Tygdukar hade också införts i offrens munnar och tejp lindades runt ansikten för att dämpa deras skrik. Munnen på det tredje offret som togs upp den 8 augusti var så helt öppen så att alla övre och nedre tänder var synliga, vilket ledde utredare att förstå att ungdomen hade dött med ett skrik på läpparna. Efter det att åttonde kroppen återhämtades från båtförrådet klockan 11:55 avbröts utredningen till nästa dag.


På morgonen den 9 augusti 1973 gav Henley ett fullständigt skriftligt uttalande med hans och Brooks engagemang med Dean Corll i bortförandet och mordet på många ungdomar. I denna bekännelse medgav Henley att han personligen dödat ungefär nio ungdomar och att ha hjälpt Corll att kväva andra. Han sade att de "tre" bortföringarna och mord som Brooks inte hade hjälpt honom och Corll med var tre mord som begicks sommaren 1973. Den eftermiddagen visade Henley polisen till platsen Lake Sam Rayburn i San Augustine County, där han, Brooks och Corll hade begravde fyra offer det året.


Ytterligare två kroppar hittades i grunda gravar nära en grusväg. Inuti timmerstugan vid sjön, som ägs av Corlls familj, hittade polisen en andra tortyrtavla av plywood, rullar av plastfolie, spade och en säck med kalk.


Polisen hittade nio andra kroppar i båtskjulet den 9 augusti. En av de kroppar som grävdes upp bar bevis på sexuell stympning (offrets könsdelade könsorgan hittades i en förseglad plastpåse placerad bredvid kroppen). Ett annat offer som upptäcktes hade flera brutna revben.


David Brooks gav en fullständig bekännelse på kvällen den 9 augusti och medgav att han var närvarande vid flera mord och hjälpte till vid flera begravningar.


Den 10 augusti 1973 visade åter igen Henley polisen till sjön Sam Rayburn, där ytterligare två kroppar hittades begravda bara 3 meter från varandra. Liksom med de två kropparna som hittades dagen innan hade båda offren torterats och blivit allvarligt misshandlade, särskilt runt huvudet. Den eftermiddagen följde både Henley och Brooks polisen till High Island Beach, vilket ledde polisen till ytligare två grunda gravarna av två offer.


Den 13 augusti visade både Henley och Brooks igen polisen till High Island Beach, där ytterligare fyra kroppar hittades, vilket gjorde totalt tjugosju kända offer.


Båda dömdes till livstids fängelse för din inblandning i morden.


Dessa mord anses vara de värsta massmorden under USA.s historia den tiden.


Kompanjonerna:
JELLICAS LIFESTYLE
© 2020 by Angelica Tärnsby.