• Angelica Tärnsby

PMS besvär: kan dom vara anledningen till mina depressioner?
Något jag tänkt på senaste tiden är kopplingen mellan mina värsta neråt dagar och min menstruation. Alltid dagar innan ägglossning och några dagar innan mensen kommer så dippar jag rejält i mitt mående. Och nu pratar vi inte om att jag är lite små irriterad, utan riktiga dippar där jag får grov ångest, stor irritation på precis allt och kan knapp ha en människa i närheten av mig utan att vilja packa en väska och fly från allt både partner och barn.


Jag är utredd och fått diagnosen Bipolär II samt Borderling och PTSD komplex, så givetvis har jag en del svårigheter genom dessa diagnoser, meeeeen kan de va så att jag har grov PMS som skapar extra svårigheter för mig? För jag ser oftast en skillnad som idag när min mens kom, då lägger sig dom där depressions känslorna och jag mår rätt bra. Kan jag ha sånt överskott av hormoner kring min menstruation att det får mig helt ur balans psykiskt ?


Jag ska under dagen skaffa mig en kalenderbok och börja föra anteckningar för min ångest och känslan av depression, vilka dagar den är som värst och ha koll på min menscykel bättre, sen ska jag boka tid till gyn för att diskutera hur vi i såna fall kan få bukt på problemen. Tänk om min PMS är min stora bov till att jag aldrig kommer ur mitt tillstånd som deprimerad ? Eftersom jag har mens en gång i månaden och ägglossning en, så får det aldrig ett slut. Det är i vilket fall värt att kolla upp.

JELLICAS LIFESTYLE
© 2020 by Angelica Tärnsby.