• Angelica Tärnsby

Opersonliga bloggare som bara skriver sponsrade "betalda" inläggHar spenderat morgonen med att läsa lite bloggar "det var längesen". Kom in på en blogg som jag skrollade igenom och insåg att alla publicerade inlägg enbart var reklam och sponsrade inlägg = bloggaren får betalt för varje publicering. Så otroligt tråkigt att läsningen inte känns äkta, utan man inser en bit in i texten att bloggaren enbart lagt energi på texten för att någonstans trycka in en länk till ett företag. Jag vet inte hur ni känner, men det blir så opersonligt och tråkigt.


Varför satsar vi på sociala medier, varför startar vi en blogg vi lägger energi och tid på? Det är såklart individuellt för varje person. Mitt första mål med min blogg, min Instagram och att jag är administratör för en av Sveriges största tjejgrupper på Facebook är för att jag brinner för och älskar att vara kreativ och skriva. Mina favoritstunder på bloggen är när jag verkligen har något att säga till om "debatter, åsikter". Jag älskar att öppna upp min dator och låta tankarna bli till ord. Sen såklart har jag precis som många andra också satsat på mycket samarbeten. Jag ska inte sticka under stolen att det är super kul att samarbeta med inspirerande företag, men det är inte huvudmålet. Som ni kanske märkt har jag lugnat ner mig väldigt mycket när det kommer till att samarbeta på min blogg, det är för att jag vill den ska vara personlig och spegla mig - inte spegla reklam.


Jag säger inte att bloggare inte får eller bör lägga stor vikt i att tjäna pengar, men när det helt tar över så försvinner den där personliga kopplingen till personen som driver bloggen. Det blir lätt att man klickar sig vidare till någon annan som bjuder mer på sig själv.


Amanda Kullenberg min vän som ni ser här över, hon har sedan länge bloggat (inte lika mycket nu dock, vilket är tråkigt). Hon är en bloggare jag tycker är sjukt duktig på att vara personlig och bjuda in sina läsare i sitt liv. Jag hoppas hon en dag vill komma tillbaka till bloggvärlden, den behöver fler som henne.

JELLICAS LIFESTYLE
© 2020 by Angelica Tärnsby.