• Angelica Tärnsby

Nya poddar 2020: Älskade psykopat


Nu är sommaren äntligen här och med den kommer också säsongen för podcasts. Jag har har listat de allra hetaste poddarna inom crime kategorin 2020.


När sommaren är här lyssnar vi på podcasts som aldrig förr – på stranden, på promenaden eller i bilen på väg till sommarstugan. Är du precis som jag en riktigt crime junkie som inte kan få nog av dokumentärer och podcast's som kastar oss in i livets mörka hörn.


Se listan här under:

Läs även:9 filmer om riktiga seriemördare du bara MÅSTE seÄlskade psykopat

Älskade psykopat möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller delar erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Den kan vara inom en kärleksrelation, familjen och på jobbet. Syftet är att lyfta fram berättelser som kanske annars sällan får ta plats.Älskade psykopatär en podd som berör på djupet med förhoppning att den kan hjälpa, stötta och förändra.


Lyssna här.Hjältarna

I Hjältarna träffar du människor som ingriper när livet ställs på sin spets och viktiga värden prövas. Det handlar om allt från bilolyckor, terrorattentat och visselblåsare till våldsbrott och självmord. Det är starka och dokumentära berättelser om ingripanden, ibland på liv och död. Men vilka är de – vad såg, hörde och gjorde de? IHjältarnahyllar vi deras civilkurage och lär av deras erfarenheter.


Lyssna här.Dagens brott

Varje vardag får vi höra berättelser om spännande brott som skedde just på samma dag i historien. Varje vecka kommer en svensk författare, krimjournalist, kriminolog eller skådespelare berätta om fängslande öden, brutala mord och stora kupper. Podcasten är en svensk adaption av Parcasts Today in True Crime.


Lyssna här.Värsta morden

Journalisten Saga Springcorn tar med dig in i en värld med de värsta morden du kan tänka dig. Samtliga fall är tagna från verkligheten. Och observera, detta är inget för känsliga lyssnare.


Lyssna här.Sekter

Sekter upphör aldrig att fascinera – massmorden, myterna och de färgstarka ledarna. Där finns manipulation och maktgalenskap men i grunden också en längtan efter gemenskap och en annan tillvaro. I den här podden djupdyker man i en ny sekt i varje avsnitt, ökända som okända både i Sverige och världen. Vad är det som lockar? Vilka är personerna bakom rörelserna? Och vad definierar en sekt? Sekter bygger på podcasten Cults från Parcast.


Lyssna här.

JELLICAS LIFESTYLE
© 2020 by Angelica Tärnsby.