• Angelica Tärnsby

Kvinnliga seriemördareNär vi pratar om seriemördare är det oftast männen bakom de hemska brotten vi tänker på, men hur många har koll på kvinnliga seriemördare? Här kan ni läsa om 5 kända kvinnliga seriemördare vars brott får håret att resa sig.Leonarda (Tvålkokerskan) 

var en omtyckt granne. Hon bjöd grannfruarna på te och kakor och tillverkade egna tvålar som hon delade ut till vänner och bekanta. Ingen anade vad kakorna och tvålarna innehöll.

Ett av de kändaste morden hon begick var då Leonarda lagt sömnmedel i vinet och när hennes offer slocknat slog hon henne i huvudet med en yxa. Därefter styckade hon kroppen i nio delar och samlade upp blodet i en balja för att sedan koka tvål på henne.


2

Aileen Wuornos

var en amerikansk kvinnlig seriemördare som 1992 dömdes till döden i Florida. Wuornos erkände morden på sju män, som hon menade hade våldtagit henne när hon försörjde sig som prostituerad. Hon avrättades med giftinjektion 2002. 

Det finns även en film om Aileen Wuornos som heter "Monster". Läs även: 9 filmer om riktiga seriemördare du bara MÅSTE seNannie Doss

Som även kallas "Giggling grandma" Hon giftmördade hela 11 personer, men utåt sett ser hon ut som vilken liten gullig mormor som helst.


Miranda Barbour

I amerikanska medier kallas Miranda Barbour för "Craigslist-mördaren". Craigslist är den amerikanska varianten av Blocket och det är via den sajten som Miranda Barbour ska ha tagit kontakt med sina offer.

Den 19-årige kvinnan berättade detaljerat om ytterligare 22 mord som hon ska ha begått under de senaste sex åren, i staterna Alaska, Texas, Norra Carolina och Carolina.

När jag kom till 22 slutade jag räkna, säger hon.


Belle Gunness

Hon tros ha dödat över 20 personer, många av dem var rika, medelålders män med norsk 1908 brann hennes gård ned och kvarlevorna efter tre barn och en huvudlös kvinna hittades.

Hon kan ha dödat båda sina makar och alla sina barn (vid olika tillfällen), men hon är känd för att ha dödat de flesta av sina friare, pojkvänner, och sina två döttrar

JELLICAS LIFESTYLE
© 2020 by Angelica Tärnsby.