• Angelica Tärnsby

Kroppshets eller body positive.. varför jämför vi kroppar på olika sätt.


Godmorgon ♡ sitter och avnjuter en kaffe på balkongen medan Ledri tagit över min mobil och spelar tåg. Igår hade jag en riktigt bra dag och min energi var på topp, vi får hoppas på att jag är lika pigg idag.


Något som väckte min tanke under gårdagen var de här med våra kvinnliga kroppar i vanlig ordning. Nu för tiden pratar man så mycket om ideal och att inte påverka negativt. Oftast är vi som har en slankare kroppsfigur utpekade som boven i dramat. Jag hade diskussioner om detta i min storie på Instagram och det var många av följarna som skickade DM och hade åsikter "bra åsikter". Alla höll med mig. Jag har en slankare figur, men äter som en häst. Jag trycker i mig godis, fet mat i mängder, men har en ämnesomsättning som alltid varit bra. Jag pendlar ofta mellan 5-6 kilo (58-64 kg). Ändå kan andra kvinnor reagera negativt på min kropp.


Även jag och Josie pratade om detta i telefon igår. Hon menade på att det måste vara kvinnor som har en sämre självkänsla som reagerar stark (håller med). Ta exempelvis Josefine Ivarsson som förespråkar för body positive. Hon har en mer kurvig kroppsform, men tjejen har enormt bra självförtroende och visar gärna upp sin kropp för omvärlden. I fall som Josefines så hyllas självförtroendet och motiverar andra kvinnor att älska sig själva och sina kroppar. Men om en slankare tjej har samma självförtroende och stolt visar upp sin kropp så kallar vi det för kroppshets.


Personligen tycker jag att alla kvinnokroppar är vackra oavsett kroppsform. Och något som är ännu vackrare är en bra självkänsla och ett bra självförtroende. Detta är inget som borde jämföras i hur våra kroppar ser ut. Jag tycker hela debatten om kvinnors kroppar gått för långt. Låt varje kvinna få älska sin kropp ifred. De som vill lägga sina pengar på att operera låt dom göra det ifred. Det viktigaste i slutet av dagen är ändå att vi älskar det vi möter i spegeln varje dag. Den kärleken borde aldrig kritiserad, utan höjas. Vi kvinnor borde bli bättre på att höja varandra och sluta jämföra oss. Alla är vi olika och det är något som borde uppskattas istället för att kritiseras.


Ha en fortsatt fin dag

JELLICAS LIFESTYLE
© 2020 by Angelica Tärnsby.