• Angelica Tärnsby

GRL PWR existerar det ens ?Något som rört sig i mitt huvud dom senaste dagarna är fenomenet GIRL POWER. Är det ett ord som vi flitigt använder på sociala medier för att det ska "se bra ut" eller är det något vi faktiskt lägger stor vikt i även i det verkliga livet?


Min relation till GRL PWR är både och tyvärr. Det finns kvinnor / flickor / tjejer som är guld värda och som varje dag pushar, stötar och skänker positiv energi till kvinnor i sin omgivning. Men så har vi kvinnor som ännu inte förstått vad det betyder och som konstant trycker ner andra kvinnor, som kritiserar allt dom gör och sprider en sån där negativ känsla runt sig.


Jag har personliga upplevelser där kvinnor / tjejer i mitt liv "mitt privatliv" konstant ifrågasätter allt jag gör på sociala medier trots att det inte ens behöver ifrågasättas. Jag kan stå med ett vinglas i handen på en bild, ta en bild i underkläder, eller påklädd.. det har aldrig spelat någon roll och har alltid kritiserats.


Är det inte väldigt tråkigt och ledsamt när vi kvinnor behandlar varandra på de här sättet? Har vi inte kommit längre i utvecklingen än att peka finger på kvinnor som vågar älska sig själva, som försöker leva livet och älskar sina kroppar? Enligt min mening så är kvinnokroppen ett konstverk. Det spelar ingen roll vilken kroppsform du har, kvinnans former är magiska och jag ser inte en kvinnokropp som något fult eller tabu som måste skylas och gömmas. Jag älskar kvinnor som vågar älska sina kroppar och som ser dom som sina tempel. Jag älskar kvinnor som använder sin kropp som något konstnärligt.


Vem som än försöker kränka mig och peka finger på mig och säga något negativt slösar bara på sin egna energi. Om jag skulle börja förändra den jag är för att behaga andra vad hade då hänt med mitt mående? Jag har redan testat den teorin och det slutade i lååååång depression. Hjälpte de för att bota kvinnors negativa synsätt på andra kvinnor ? Nej.. så jag går inte in på den stigen en gång till.


Jag kommer fortsätta vara mitt kreativa konstnärliga jag. Och jag kommer fortsätta använda min kropp som en duk att måla upp mina konstnärliga ideér på. Jag kommer omfamna den enorma positivitet som kommer min väg och lägga de negativa åt sidan, för Girl powern jag mottager varje dag är så mycket större och finare än negativiteten och dramat. Fler kvinnor borde tänka på och öppna upp sina hjärtan och uppskatta andra kvinnor istället för att jämföra sig. För jag tror att det är precis de som skapar osämjan mellan oss kvinnor "dålig självkänsla pga. att vi jämför oss". Vi är alla unika, våga uppskatta det. Sluta tryck ner andra kvinnor för att dom påminner dig om ditt misslyckande i livet eller för att dom har en kropp som triggar igång svartsjuka - Börja älska er själva, älska era kroppar, för alla vi kvinnor är fantastiska. Det finns inget så osmakligt som den här enorma klyftan mellan oss kvinnor och den negativitet vi skapar mellan varande "det klär inte en kvinna". Vi ska pusha varandra, hjälpa varandra att ta oss igenom hinder, vara glada när saker och ting går bra och finnas där som en stöttepelare när saker och ting faller - Det är GRL PWR!


Lyft andra, på så sätt lyfter du även dig själv.

JELLICAS LIFESTYLE
© 2020 by Angelica Tärnsby.