• Angelica Tärnsby

Fake ass influenserTherese Lindgren en av Sveriges största influenser. Vad gör henne utstickande från mängden? Det är något varje enskild följare kan svara på, men visst kan man känna igen en Therese Lindgren video när man ser den... Och för att vara tydlig så ni inte förknippar min rubrik med Therese, så tycker jag hon är fantastisk på YouTube och gjort något som ingen annan på den plattformen tidigare gjort.. detta handlar om alla andra som istället för att vara sig själva väljer att kopiera av personer som Therese för att "bli någon" och vara relevant i en bransch där gratis är gott.


Med så stort följarantal på sina kanaler är det inte konstigt att personer som har svårt att vara sig själva och komma på egna vinnande koncept gärna apar efter och bygger upp sina kanaler i form av hennes eller någon annans koncept. Med andra ord copycats!


Är det konstigt att folk vill ta efter? Nej egentligen inte, många framgångsrika influensers ger sken av att leva de perfekta livet..


Perfekt inredda hem Perfekta kläder perfekta vänner Perfekta pojkvänner Perfekta bilder Det perfekta livet som dom dagligen serverar till sina följare med i form av video och bilder.

Givetvis sänder de ut en känsla till många att dom inte duger som dom är, att dom inte har allt sådär perfekt som sina stora förebilder på nätet har. Men fasaden är falsk ! Men trots att vi vet om den falska fasaden som serveras så tror många "mikroinfluensers" att det är precis såhär man ska göra för att lyckas - Man måste leva någon annans liv, servera osanning efter osanning för annars blir man inte accepterad eller älskad av sina följare. Och värst av allt, annars är min INGEN!


Jag tycker det är så tråkigt att personer i den här branschen inte klarar av att vara sig själva och stå upp för vad dom tror på och vågar servera sitt liv så som det på riktigt ser ut. Jag tycker det är tragiskt att dom måste apa efter andra i hopp om att klättra på listor och bli relevanta för eventbolag och andra kända personer.


Jag ser så mycket fake där ute på nätet, även från personer jag själv haft kontakt med när jag var som mest drivande med mina kanaler och höll igång 7 dagar i veckan. Vissa personer klarar helt enkelt inte av att hitta något "eget" som får följarna att känna ett personligt band till dom.


Jag har en person i tankarna när jag tänker på copycat-syndromet. En person som apat efter många influensers under åren. Under en tid kunde man se henne ta efter allt en stor bloggare gjorde. Hon t.om letade flitigt efter samma event så hon kunde visa upp sig med denna kända influenser på bild. När det blev uppenbart för människor så tog det inte lång stund förs personen började apa efter någon annan. Hon började klä sig annorlunda, färgade sitt hår i samma färg osv. Sen kom folk på de och det dröjde inte länge för personen hittade en ny framgångsrik influenser...


På hennes kanaler kan man se att följare som inte känner henne i person ser det tydliga mönstret också. Man lämnar kommentarer som:


Det märks hur du försöker vara som "känt namn" , du t.om pratar som personen, så opersonligt.

Ni förstår vart jag vill komma. Den här personen och många andra personer i influenser branschen har aldrig gjort något eget, utan har byggt upp sig genom att härma andra och deras framgångsrika koncept. Det finns ingen lag som säger att man inte får härma någon, men jag personligen tycker de är opersonligt och hyckleri mot följarna man har. Dom följer dig för dom tror du är bra på något, men i själva verket är det en annans människas ideér dom ser upp till.


Att inspireras av andra tycker jag är okej.. jag inspireras dagligen av alla intryck på sociala medier. Dock har jag alltid varit noga med att "vara mig själv". Jag försöker inte vara någon jag inte är. Jag är en person man verkligen hatar att man älskar eller älskar att man hatar. Jag svär, jag har starka åsikter och jag häver ur mig dom, jag försöker redigera mina bilder och forma mina kanaler på mitt personliga sätt. Är jag rädd för att bli hatad? Nej, kanske därför som jag har lätt att vara trogen mig själv. Om företag inte vill samarbeta med mig för att jag inte lägger filter på mig så kunde jag inte bry mig mindre. Vill eventbolag stryka mig från sina listor för att jag är bångstyrig så får de vara så. Jag är inte rädd för att inte vara relevant så länge jag vet att jag är mig själv och älskar varje sekund jag spenderar på mina plattformar med eller utan följare.


Sen vill jag ta upp de här med PK influensers när vi ändå är igång..

Ingen vågar ta ut svängarna längre, hela det här landet har helt tappat sina egna värderingar och åsikter. Folk är rädda för att svära eller säga vad dom på riktigt tycker och tänker i rädsla för att förlora sina följare, rädsla för att företag inte ska samarbeta med dom eller få inbjudningar till event. Hela den här influenser-världen har blivit en enda stor låtsasbubbla där ingenting är äkta längre - Tråkigt!


Vad sänder allt de här ut för signaler till de som följer era kanaler? Att deras liv är meningslöst eftersom dom inte kan leva upp till den skiten ni publicerar och manipulerar för de ska se så perfekt ut som möjligt. Era perfekt organiserade hem, era perfekt vikta kläder i populära kulörer, era perfekta förhållanden, era perfekta vänner ni umgås med och dom perfekta festerna ni gästar där ni enbart letar efter kändisar att ta bild med för att få skryta om på era plattformar, era fullproppade sminkbord med gratis produkter från alla goodiebags ni plockat på er hem... Nä usch, så oäkta och oärliga är ni, era förfinade fasader sänder ut mer ångest till era unga följare än de inspirerar.


Fake ass influenser hela bunten!

JELLICAS LIFESTYLE
© 2020 by Angelica Tärnsby.