HEMSIDA SKAPAD AV: ANGELICA TÄRNSBY

En uppdatering från "halvtids karantän"


Sverige har minst sagt stannat upp. Jag är en av dom som inte är rädd eller oroar mig för Corona, däremot har jag respekt för viruset och "om" jag eller någon i familjen skulle smittas så vill vi hålla det långt ifrån dom i vår närhet som ligger i riskgrupperna.


Men självklart påverkar situationen även oss som inte känner oss oroliga. Dagis exempel skriker rakt ut av panik för minsta hostning och jag har haft två fullt friska dagisbarn hemma hela veckan "trots att det inte finns någon bestämmelse att förskolor ska stängas ned". Så vi försöker få dagarna att gå genom att leka. Dock går det inte att hålla sig helt inomhus, leken bli snabbt tråkig och barnen tröttnar på sina leksaker och vill ut. Så varje dag har vi tagit oss ut lite, handlat hem sånt som vi kan sysselsätta oss med under kvällen. Trots att man som förälder går miste om ekonomi när man sitter såhär, så kostar det oss mer att ha barnen hemma om jag ska vara ärlig. Vi har heller inte fått något svar på när dom är välkomna tillbaka, när dom är symtom fria .. men dom är ju inte sjuka så hur ska jag kunna veta när dom är symtomfria? När dom inte "normal hostar" som dom gör alla dagar i veckan eller vadå? Anledningen att mina barn hostar är för dom dricker sjuka mängder mjölk "dom älskar mjölk", och alla vet att man blir lite mer slemmig i halsen när man dricker de. Jag tänker ju inte neka dom favorit drickan för att dagis skull. Vi har inte haft någon feber, någon förkylning, något som pekar på att barnen är sjuka. Tvärtom är dom fulla av energi och piggare än på flera månader.


Jag fick på riktigt en sneflipp på dagis i måndags, inte bara för de här med Corona, utan jag har har en rad saker som jag ledsnat på sedan vi satte våra barn på det här privatiserade dagiset. Det blir för mycket att skriva om i detta inlägg, men någon dag när jag har tid ska jag skriva av mig och ställa er läsare med barn frågor som jag länge funderat på som mamma.


Idag blir det att ta sig ut efter att Ledri sovit lunch och handla hem lite nödvändigt. Nu ska jag fortsätta dricka kaffe och underhålla minstingen som är minst sagt uttråkad på att bara sitta såhär fullt frisk.