• Angelica Tärnsby

Allt snack om Melanotan, här är mina personliga tankar.Godmorgon, äntligen fredag. Jag brukar inte se fram mot helgerna då jag tycker vardagarna bidrar mer mer. Men denna helg har jag faktiskt längtat efter. Enligt Samir så ska jag få bli lite avlastad efter en lång period med barnen.


Men till något annat...min solbränna denna sommar är sinnessjuk. Alltså jag ångrar inte en sekund att jag samarbetat med Melanotankungen. Alla ni som skriker rakt ut, kan ni bara sätta er ner i båten ett tag. Nummer 1: det är min kropp och jag gör vad jag vill med den. Nummer 2: Allt jävla snack om melanotan enligt min mening är så överdrivet så det finns inte.


Varför gör vi sånt väsen av hela grejen med melanotan?

Jo för att det finns ett ämne i som ännu inte är godkänt av Läkemedelsverket. Och pågrund av detta så skapar människor katastrof tankar kring biverkningar osv. Man kan få lite illamående och huvudvärk dom första 2-3 dagarna, men sen försvinner det helt och man känner ingenting. Många menar att födelsemärken förändras och man löper risk för hudcancer. Men snälla kom igen.. det är ju inte melanotanet i sig som skapar cancer, utan själva solningen när man tar det. Så vill man inte utsätta sig för den risken så ska man inte sola verken med eller utan melanotan och skydda sig noggrant från solens UV strålning. Illamåendet känns som när man är tom i magen och hungrig.. det är inte så att man står och hänger över toalettsitsen och spyr. Därför brukar man rekommendera att dom första 2 dagarna ta det framåt kvällen så man slipper känna sig "smått illamående". Födelsemärken som förändras.. alltså mina förändras på så sätt att dom blir mörkare med solningen.. men är inte det naturligt att även dom blir mörkare som resten av kroppen? Allt snack om att de kallas Barbie drog. På vilket sätt är det en drog undrar jag? Man blir inte personlighets förändrad som när man dricker alkohol eller brukar andra droger. Drog på så sätt att folk blir beroende av att vara bruna kanske, men drog nej. Då ser jag faktiskt alkohol hundra gånger mer negativt som faktiskt förstör människor, relationer och skapar tunga missbruk som i sin tur leder till så otroligt mycket självmord. Jag har inte hittat ett fall där någon tagit livet av sig eller förlorat sig själv eller familj pga. melanotan.


Hur många andra saker som vi är i kontakt med ökar risken för cancer ? Och hur mycket mediciner som ÄR godkända av Läkemedelsverket ger inte värre och fler bieffekter än melanotan? Ni ska se varningstexten på ett treorör som jag exempelvis är beroende av... herre min gud! Men eftersom det är godkänt så säger vi ingenting om det eller andra mediciner som i långa loppet kan vara livsfarliga att ta. Morfin, Tramadol, Benzo ? Det där mina vänner är vidriga mediciner som jag aldrig i mitt liv skulle vilja ta om så för en kort period..ALDRIG! Morfin har jag fått när jag fött barn och knappt kan stå upp ur sängen, eller när min blindtarm sprack och ambulansen var tvungen att pumpa i mig för att ens lyckas få mig ner i ambulansen. Men detta har varit vid extrema tillfällen. Så fort värken börjat lätta så tackar jag nej till den medicinen direkt eftersom den är enormt beroendeframkallande och gör människor helt koko bäng i skallen precis som många andra godkända mediciner i det här landet.


Alla har givetvis olika relationer till melanotan, min personliga är bra. Jag har inte haft biverkningar eller andra konstiga saker. Mår som en prinsessa och blir sommarbrun om mina ben *guld*. Jag tar hellre melanotan och är brun och fräsch året runt än hälla i mig alkohol varje helg. Googla på hur många liv melanotan skördat och sen googlar ni på alkohol.. Exakt!

JELLICAS LIFESTYLE
© 2020 by Angelica Tärnsby.