• Angelica Tärnsby

Älskade Stockholms skärgård

Uppdaterad: jun 9


Älskade Stockholms skärgård, jag har sån craving efter att få spendera sommaren ute i skärgården med min man och våra barn. Jag är uppvuxen med att ha landställe ute på vackra Blidö, och när jag fyllde 19 år så flyttade jag från Stockholm och bosatte mig på ön i ca 5 år. Att bo året runt är väl inte riktigt min grej märkte jag, men nu saknar jag faktiskt att få ha mina somrar där ute som jag under hela mitt liv alltid haft. Mamma bor ju kvar, men det finns inte direkt gott om plats för att spendera en hel sommar hos henne. Dessutom när man är familj så vill man ha sitt egna ställe att krypa in i där man inte behöver anpassa sina rutiner och behov.


Vi ska faktiskt sätta oss ner och kika lite på olika hemsidor och se vad det skulle kosta att hyra ett hus under 2 veckor. Såg på blocket att det finns lite alternativ och just nu ligger priserna runt 10.000 kr veckan. Helst av allt hade jag velat vara där ute från juni-augusti, så jag tänker lite på hur det skulle se ut att istället hitta något att hyra året runt som ett permanent landställe. Vet inte riktigt vad folk skulle ta betalt för de, men ska se om det finns någon mamma känner som skulle kunna tänka sig att hyra ut, eller kanske ställa upp under hela sommaren. Som sagt jag längtar ut som jag håller på dö. Ingen sommaren räknas så länge den inte spenderas i skärgården - Det är äkta svensk sommar.


Bilden nedan: Huset jag bodde i när jag bodde på Blidö. Glömmer aldrig känslan när man klev ut på balkongen varje morgon och tittade på när Sjögull och Sjöbris "båtarna från Stockholm" anlände på bryggan ni ser på bilden och släppte av sommargäster som glatt tog emot av släktingar. Fiskmåsarna, båtarna, grönskan, ljudet av vågor som slår mot klipporna - bästa ljuden att vakna upp till.JELLICAS LIFESTYLE
© 2020 by Angelica Tärnsby.