HEMSIDA SKAPAD AV: ANGELICA TÄRNSBY

Jellicas Lifestyle blogg

 Chefredaktör för tidningen FlashMagazine 


Sverige har minst sagt stannat upp. Jag är en av dom som inte är rädd eller oroar mig för Corona, däremot har jag respekt för viruset och "om" jag eller någon i familjen skulle smittas så vill vi hålla det långt ifrån dom i vår närhet som ligger i riskgrupperna.


Men självklart påverkar situationen även oss som inte känner oss oroliga. Dagis exempel skriker rakt ut av panik för minsta hostning och jag har haft två fullt friska dagisbarn hemma hela veckan "trots att det inte finns någon bestämmelse att förskolor ska stängas ned". Så vi försöker få dagarna att gå genom att leka. Dock går det inte att hålla sig helt inomhus, leken bli snabbt tråkig och barnen tröttnar på sina leksaker och vill ut. Så varje dag har vi tagit oss ut lite, handlat hem sånt som vi kan sysselsätta oss med under kvällen. Trots att man som förälder går miste om ekonomi när man sitter såhär, så kostar det oss mer att ha barnen hemma om jag ska vara ärlig. Vi har heller inte fått något svar på när dom är välkomna tillbaka, när dom är symtom fria .. men dom är ju inte sjuka så hur ska jag kunna veta när dom är symtomfria? När dom inte "normal hostar" som dom gör alla dagar i veckan eller vadå? Anledningen att mina barn hostar är för dom dricker sjuka mängder mjölk "dom älskar mjölk", och alla vet att man blir lite mer slemmig i halsen när man dricker de. Jag tänker ju inte neka dom favorit drickan för att dagis skull. Vi har inte haft någon feber, någon förkylning, något som pekar på att barnen är sjuka. Tvärtom är dom fulla av energi och piggare än på flera månader.


Jag fick på riktigt en sneflipp på dagis i måndags, inte bara för de här med Corona, utan jag har har en rad saker som jag ledsnat på sedan vi satte våra barn på det här privatiserade dagiset. Det blir för mycket att skriva om i detta inlägg, men någon dag när jag har tid ska jag skriva av mig och ställa er läsare med barn frågor som jag länge funderat på som mamma.


Idag blir det att ta sig ut efter att Ledri sovit lunch och handla hem lite nödvändigt. Nu ska jag fortsätta dricka kaffe och underhålla minstingen som är minst sagt uttråkad på att bara sitta såhär fullt frisk.


Det enda detta coronavirus drabbat mig med är "raseriutbrott". Vi i Sverige beter oss som att tredje-världskriget anlänt. De flesta har helt slagit av sitt sunda förnuft och låtit reptilhjärnan jobba på högvarv. Matbutikerna ekar tomt så att personer i riskgruppen eller de som faktiskt har insjuknat inte får tag i de varor de verkligen behöver för att kunna sitta i karantän i 14 dagar.


Människor har blivit som galna!


Jag trodde det var ett skämt tills igår när min man skulle till affären för att handla mat hem som barnen äter - pasta, köttbullar, ris osv. Även nödvändigheter som toalettpapper, handtvål, babywipes och liknande. Då är allt rensat på hyllorna i butiken, det ekar tomt överallt.


Jag är bombsäker på min sak när jag säger att ingen av dom som varit där och hamstrat är smittade av coronaviruset och mindre än hälften ligger säkert i riskzonen. Jag är säker på att det är helt vanligt människor som blivit smittade av det värsta viruset "rädsla" som tömt alla nödvändigheter som vi ödmjukt hade kunnat dela på. Tänker ni på dom stackarna som inte har den goda ekonomin att kunna hamstra som andra kan? Nej ni tänker inte på någon annan, inte ens dom sjuka och mest utsatta, ni tänker enbart på er själva - Usch !


Vi beter oss som att det vore krig i vårt land.


Vad har flugit i er människor som drabbats av sån panik och hysteri? Ni beter er som att tredje-världskriget knackat på dörren och ni måste köpa upp hela landet för att ha chans att överleva. Det är ett virus som många av oss kommer tillfriskna från precis som vid en förkylning. Sen att många dött kan vi inte sticka under stolen med, det är en pandemi och den drabbar nu utsatta riskgrupper som redan bär på underliggande sjukdomar och ålderdom. Hade denna riskgrupp mött samma öde vid en "vanlig" lunginflammation ? Antagligen!


Vi har haft 1 dödsoffer i Sverige sedan coronaviruset nådde vårt land. Under de här veckorna undrar jag hur många i riskgruppen som omkommit av andra virusinfektioner? Säkert fler, varför nämner vi inte dom? För att dom inte tillhör den här panikartade pandemin som råder i världen.


Läser folk inte tidningarna?


Varje dag slår jag upp nyheterna och läser olika artiklar i olika tidningar. En del ska man helt enkelt blunda för och sopa av axeln eftersom det är tidningarnas trix att öka sina läsarsiffror. Läs de relevanta nyheterna och lyssna till experterna. Jag har valt att sålla massor i informationen jag tar till mig om detta virus, och faktiskt känner jag inte någon direkt oro. Risken att jag blir smittad är ungefär 50% och inget jag kan gömma mig från i 14 dagar eller skapa panik kring. Jag får helt enkelt under dessa virustider vara noggrann med hygienen och tänka ett steg längre när det kommer till dagis eller om vi vuxna skulle bli sjuka.


Enligt experter kommer detta coronavirus att bli ett av de virus vi i framtiden kommer dras med, precis som en förkylning, så varför ska vi skapa hysteri här och nu? Den här vågen kommer skölja över oss ända fram till höstkanten har dom sagt, så vad ska hamstrandet för kommande månad göra för gott? Ni sätter bara era medmänniskor i en hemsk situation när dom inte får chans att handla mat dom också. Kom över ett inlägg på Facebook idag där en man berättar om en äldre kvinna 80+ som tagit sig hela vägen till affären för att handla, men ingenstans fick hon tag i den maten hon kunde äta - FÖRJÄVLIGT!


Jag tycker det är sorgligt att se på när vi beter oss så fruktansvärt egoistiskt. Jag mår illa av mänskligheten i såna här stunder. T.om människor från krigsdrabbade områden i världen har mer vett och etikett än vi Svenskar visar upp under coronavirusets utbrott.


Och media är en stor del i varför den här paniken brutit ut i landet. Dag efter dag, timme efter timme trycker dom upp nya rubriker som sätter skräck i folk. Jag som själv driver en tidning har valt att helt ta avstånd från dessa skriverier. Jag vet att dom hade dragit tusentals läsare och gett tidningen bra statistik, men det är inte värt med tanke på hur många människor som faktiskt påverkas med både panik, rädsla och ångest över de som står i tidningarna. Någon jävla måtta får det vara.


Jag har publicerat en artikel angående Tom Hanks som insjuknade - det är allt.


I dessa tider tycker jag otroligt synd om de utsatta grupperna. Räcker det inte med att dom ska behöva oroa sig för viruset som kan drabba dom? Nej då ska dom oroa sig MER för oss medmänniskor som köper upp alla nödvändigheter och medicin som dom kan tänkas behöva "om" dom skulle insjukna. Usch för mänskligheten


Skärp er!


Är ni oroliga för hela den här Corona hysterin? Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka eller tänka. Att man bör vara försiktig och vara uppmärksam, men hysterin som råder tycker jag är värre än viruset i sig. Vaknar upp varje dag och nya rubriker uppskattade i ansiktet och folk på Facebook rasar mot varandra för att dom inte är lika rädda som andra tycker dom "borde" vara. Jag har respekt för viruset och är uppmärksam "om" man skulle börja hosta och uppvisa symtom, men har jag panik? Nej det har jag inte.


Däremot har vi tagit ett moget beslut att inte åka till Marbella i april pga. smittan. Det handlar inte om att jag inte skulle våga åka, utan Marbella är fortfarande en turist ort i Spanien där folk från olika delar av världen möts. Så varför ta risker? Meningen är att vi skulle åka till min morfar som är +80 år, och det är honom jag tänker mer på än mig själv. Om jag röjer runt i miljöer med massa människor och olyckligtvis skulle bli smittad så kan jag föra över det på honom och andra människor i risk zonen på flygplatser och liknande, och jag tycker det är ansvarslöst att bara tänka på sig själv och inte bry sig om andra människor och riskerna dom kan utsättas för.


Hur tänker ni kring det här med hamstrandet i affärerna? Är det något man bör göra, eller är det också överdrivet av oss Svenskar ?? Mycket funderingar kring det här förbaskade viruset just nu. // Ha en fantastisk dag

Angelica "Jellica" Tärnsby, 34, Stockholm
 

Chefredaktör: Flashmagazine
Familjehem
2 barnsmamma
Administratör: Girlsquad
Fotograf

Välkomna till mitt kreativa krypin där jag kan få vara mig själv för en stund. Här inne kommer ni möta på en skön blandning från mitt personliga liv samt glammiga stunder från denna fantastiska bransch.   

 

Samarbeten & Press
Jellicasblogg@outllok.com
 

Samarbeten