JELLICAS LIFESTYLE BLOGG

Välkommen till mitt lilla privata krypin där jag delar med mig av allt från samarbeten, debatter, festligheter, familjelivet och det ni gillar mest drama.

  • Angelica Tärnsby


Vilken dag jag hade igår. Jag och Samir var ute och promenerade massor och så passade jag på att äntligen skaffa mig gymkort igen. Inte för att jag behöver det för viktens skull, är super nöjd med min kropp idag. Däremot har jag haft massor med ryggproblem senaste åren. Dom senaste månaderna har jag fått äta nervstillande mediciner för att ryggen varit paj och påverkar ischiasnerven som går ner i höft, rumpa och lår. Sen så är jag ute efter att motverka depression och isolering igen. Som jag skrivit tidigare så vägrar jag äta antidepressiva mediciner då jag tycker det bara är en falsk lösning på ett större problem. Alla är vi olika, men jag vet med facit i handen att jag mår bra av rätt rutiner, och träning tillför utan tvekan rutiner i vardagen och frisätter endorfiner till hjärnan, så jag tror att jag gjort mig själv en björntjänst som ordnade med detta.


Så under gårdagen ordnade jag med tre nya träningsset, en träningsväska och lite annat som behövs för att kunna kliva in på gymmet. Känns så sjukt skönt. Jag tränade för många år sedan innan jag blev gravid med min äldsta son. Jag älskade verkligen träningen, men jag drabbades av en sådan äcklig yrsel som gjorde mig mer eller mindre sängliggandes i över en månads tid. Pga. det så halkade jag ur rutinerna och sedan kom graviditeterna. Sen som ett brev på posten kom depression och utmattning. Kanske hade jag behövt träningen då som allra mest, men hela jag var så omotiverad på allt i livet under de åren vilket gjort att jag inte fick tummen ur röven för något. Nu när jag mår bättre igen så passar jag verkligen på att komma igång med allt som jag behöver för att må mitt bästa. Man ska verkligen investera i sig själv, i längden kommer de vara positivt för alla bitar i livet.


Nu: göra mig en till kopp kaffe och ta en dusch, sen ut på en promenad.

  • Angelica TärnsbyGodmorgon gänget ♡ sitter ute på balkongen och njuter av morgonen. Älskar att kliva ut här varje morgon med en stor kopp kaffe och bara njuta av lugnet innan dagen drar igång. Om 30 minuter är det dags för att lämna barnen på dagis och sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra.


Ni som är aktiva på Facebook ofta har nog inte missat alla sälj lives som går loss? Jag funderar lite på att själv ha en live där jag säljer av lite saker. Ett super smart sätt att göra plats i garderoben för nya plagg. Ska gå igenom allt jag har här hemma idag eller någon gång under veckan. Ska höra med Josie hur hon har gjort när det kommer till fraktkostnader osv. Om hon tar de på en gång eller att dom får swisha över summan när hon skickat iväg posten. Jag hojtar såklart till innan jag väljer att starta en sälj live i Girlsquad.

  • Angelica Tärnsby


Först och främst vill jag säga att mitt hjärta krossas när såna här tragedier händer, det är förjävligt att oskyldiga människor "barn" faller offer på de här sättet. Mina tankar går till föräldrarna som förlorat sin 12 åriga dotter på de hemskare sättet en förälder kan förlora sitt barn - till mord.


Men mitt inlägg kommer handla om alla er som skuldbelägger föräldrarna i denna tragedi. SKÄMS NI INTE? Har ni ingen som helst empati? Hade jag varit er hade jag loggat ut från nätet och aldrig visat mig igen. Att vara så hjärtlös människa att skuldbelägga offer i en situation och dessutom göra det öppet på nätet så föräldrarna kan komma över era förbaskade åsikter.


Ni skriver att föräldrarna borde ha mer uppsikt och ansvar över sina barn. Har ni aldrig varit unga? Ni kanske inte ens har barn? Jag backar tiden till mina egna tonår när man flitigt missledde mamma i så mycket. Man väntade tills hon somnat för att sedan smyga ut "man var expert på att inte väsnas så hon skulle vakna". Man kunde ljuga och säga att man skulle sova hos en kompis, men i själva verket var man ute som man visste att man inte fick. Hur mycket koll hon än försökte ha och gjorde sitt allra yttersta, så låg man alltid ett steg före i lögnerna för att få göra allt de där man inte fick. Man hade ingen aning vilken enorm fara man utsatte sig för.


Jag blir så förbannad på er människor som inte tar en minut av er tid och tänka igenom situationen, kanske utgå från er själva, er egna uppväxt eller försöka sätta er in i en förälders situation. Ni bara kastar ur er en massa bajs som gör större skada. Jag tycker det är VIDRIGT att folk på riktigt fortfarande skuldbelägger offer, precis som när man ifrågasätter vad ett våldtäktsoffer haft på sig för kläder. Det är sjukt och jag kommer aldrig någonsin att ha någon som helst respekt för er som tänker på de här sättet. Tror ni inte redan föräldrarna skuldbelägger sig själva som föräldrar alltid gör när något händer ens barn? Om något av mina barn snubblar och skrapar knäna så skuldbelägger jag mig själv för att jag inte sagt åt dom att springa så snabbt.. kanske dålig jämförelse, men jag vill bara förtydliga hur en förälders hjärna för det mesta funkar.


ALLT JAG VILL SÄGA ÄR ATT NI BORDE SKÄMMAS!JELLICAS LIFESTYLE
© 2020 by Angelica Tärnsby.